VoorjaarsEvent 23 maart 2018

 
Wat was het een gezellig feest in de Kruiskerk. De hele avond kwamen er kinderen met hun papa’s of mamma’s binnen druppelen, om mee te doen met de verschillende leuke activiteiten.
 
Het VoorjaarsEvent was de feestelijke afsluiting van het GJO clubwerk en de Rank in samenwerking met de Jeugddiaconie van de Kruiskerk, www.kruiskerknijkerk.nl.
We hebben met de verkoop van zelfgemaakte knutsels, Paas bloemstukjes en kinderkleding geld verzameld voor ‘Stichting Hand in Hand voor Syrië’. Deze Nijkerkse organisatie zamelt hulpgoederen in en verscheept die naar Syrië. In Syrië worden die met behulp van plaatselijke contacten verdeeld, zodat de goederen ook goed terecht komen. Dhr Chris Zaghtiti, zelf afkomstig uit Syrië, was aanwezig en heeft een korte presentatie gegeven van wat de organisatie doet. Meer informatie over het werk van de stichting via www.stichtingsyrië.nl.
De hele avond door konden de kinderen spelletjes doen, sjoelen en dammen, Paastakken versieren, zich laten schminken of haarvlechten. De verkoop van 2e hands kinderkleding verliep trouwens ook fantastisch. Bijzonder was natuurlijk de modeshow, die door een aantal kinderen gelopen werd. Leuk hoor. Buiten konden de kinderen in de Rankbus een tasje bestempelen en er stond een heuse spijkerbroek stellage opgesteld. Wie kan het langst aan een spijkerbroek blijven hangen! Waar ook veel belangstelling voor was,  was de racebaan. In de eerste heats konden de kinderen zich kwalificeren voor de finale. Aan het eind van de avond werd het echt spannend wie de snelste zou zijn! Iedereen kon aan alle activiteiten meedoen, zolang er maar geld gedoneerd werd 😉
Gelukkig liepen er veel ouders en opa’s en oma’s rond, die hun portemonnee bij zich hadden. Zo kon rond 20.00 uur iedereen weer tevreden naar huis. Zeker tevreden zijn we over de opbrengst van de avond. We hebben stichting Syrië een cheque meegegeven met de voorlopige uitslag, maar de uiteindelijke opbrengst voor het project is €920. Wat fijn dat we met zo’n gezellig feest zoveel geld op hebben kunnen halen voor de kinderen in een door oorlog verscheurd land.
Kijk verder bij foto’s